«Minu parim retsept» võistlustöö: sidrunipasta

FreshGO
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: FreshGO

E-toidupoe FreshGO retseptivõistluse «Minu parim retsept» järgmist retsepti on väga kiire ja lihtne valmistada. See pastaroog on küll taimne, kuid sellest hoolimata väga kreemine ja toekas amps.

Retsepti autor Mari Meentalo on vabakutseline muusik, maailmarändur, ürituste korraldaja ja muusikaõpetaja kelle suureks kireks on lisaks ka kokkamine. Inspiratsiooni kogub ta reisidelt ja kõigest, mis teda ümbritseb. Pillidest valdab ta eesti torupilli, flööti, kannelt, parmupilli ja erinevaid vilesid ning oma loomingus miksib kokku nii pärimusmuusikat kui tehnot, improvisatsiooni ja elektroonilist muusikat. Köögis suhtub ta kokkamisse sama loominguliselt kui muusikasse ning otsib põnevaid maitsekooslusi, mis silma särama ja suu naudingust mõmisema paneks.

Koostisosad

Telli kõik koostisosad vaid 11.53€ eest FreshGO e-poest koju SIIT.

  • 200g gluteenivabu spagette (võib kasutada ka tavalisi durumnisuspagette)
  • 1 sidrun (soovitatavalt mahesidrun)
  • 60 g india pähkleid
  • 1 peotäis kooritud kõrvitsaseemneid
  • Maitsepärm
  • Sool
  • Pipar

Valmistamine

Esmalt pane vesi spagettide jaoks keema, lisa sisse sool. Kui vesi keeb, lisa potti spagetid.

Samal ajal, kui pasta keeb, riivi 1 sidruni koor ning pressi poolest sidrunist mahl.

Pane sidrunimahl ja -koor ühte tassi või väiksemasse kaussi.

Jahvata kohviveskis india pähklid peeneks pudiks ja lisa sidrunikoore ja -mahla juurde. Mina kasutan indiapähkli purustamiseks kohviveskit, kuid pähkleid võib ka leotada ja blenderiga peeneks lasta - sel juhul läheb söögi valmistamise aeg tunduvalt pikemaks.

Kui spagetid on keenud al dente, pane pastakeeduveest ca 2 dl vett kõrvale, ülejäänud pasta kurna ära ja pane tagasi potti.

Kõrvale võetud 2 dl pastakeeduvett sega kokku indiapähklipudi ja sidruniga, lisa soovi järgi maitsepärmi, soola ja pipart ning tee sellest mõnus kreem. Soola-maitsepärmi-pipart pane nii palju, kui meelepärane - maitsepärmi kasutan mina õrnalt juustuse maitse saamiseks ja lahke käega. Olenevalt india pähklite, maitsepärmi ja keeduvee kogusest saad teha kas paksema või vedelama kastme. Mina olen enda jaoks avastanud just ca 1 riivitud sidruni koore ja poole sidruni mahla ideaalseks balansiks kahe inimese roa jaoks, kuid oleneb jällegi sidruni suurusest. Kui see on sinu jaoks väga pehme või hoopis liiga tugeva maitsega, võid alati sidrunit juurde lisades või vee ja india pähklitega kastet lahjendades maitse enda jaoks paika timmida.

Rösti praepannil kõrvitsaseemned.

Kalla kreem pastale peale ja sega. Lisa juurde röstitud kõrvitsaseemned. Serveeri kohe!

Osale FreshGO retseptivõistlusel «Minu parim retsept»

«Minu parim retsept» on FreshGO e-toidupoe korraldatav retseptivõistlus. Konkursi peaauhinnaks on ühiskokkamine koos Anni Arroga, millest ilmub ka videolugu ning mahukas artikkel Postimehes. Rahva lemmiku retsepti autorit premeeritakse 150€ FreshGO krediidiga ning teisi ootavad mitmed magusad üllatusauhinnad. Võistlus kestab 31. juulini ja oma retsepti saab sisestada SIIN.

Copy
Tagasi üles