Prantslased olid parimad langevarjusportlased

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu langevarjurid.
Kaitseliidu langevarjurid. Foto: Kaitseliit

Täna lõppesid Jõgeva- ja Järvamaal peetud rahvusvahelised sõjaväe langevarjurite meistrivõistlused, mille üldvõitjaks tuli Prantsusmaa meeskond, Eesti meeskond saavutas kuuenda koha.

«Meil läks hästi, meil on hea meeskond ja oli ka õnne. Me ei tundnud konkurente alguses, ega teadnud mida oodata. Esikolmik oli väga tasavägine ja esikoha nimel käis tihe rebimine,» ütles Prantsusmaa meeskonna juht kapten Xavier Thermy. «Ma ei unusta seda võistlust kunagi,» vahendas Kaitseliidu pressiesindaja

Võistkondlikus üldarvestuses tuli teisele kohale Portugali ja kolmandale Belgia meeskond. Eestlaste meeskond sai kuuenda koha ja naiskond kaheksanda. Individuaalselt oli üldarvestuses parim prantslane seersant Jamal Jandari. Eestlastest saavutas kõrgeima, viieteistkümnenda koha nooremveebel Eero Säde.

Sõjaväelased võtsid mõõtu sportlangevarjuga täpsushüppes, takistusujumises, laskmises ja orienteerumises. Täpsushüpped dessantlangevarjuga jäid ebasobiva ilma tõttu ära.

Eestlased said parimaid kohti orienteerumisel, nooremseersant Väino Ellamik saavutas teise ja nooremveebel Eero Säde kolmanda koha.Võistkondlikult tuli Eesti meeskond neljandaks. Laskmisvõistlusel oli kõige täpsem neljandaks tulnud vanemseersant Siim Põdra. Võistkondlikult saavutas Eesti meeskond kolmanda koha. Ujumisvõislusel oli parim eestlane nooremseersant Väino Ellamik, kes sai 13. koha. Võistkondlikult oli Eesti meeskond kuues.

Sportlangevarjuga täpsushüppevõistluse võitis Belgia meeskond ning Eesti meeskond oli seitsmes. Kõige täpsem maanduja oli Portugali langevarjur nooremseersant Vitor Correia, kes esimesel katsel tabas täpselt märki ja teisel katsel maandus märgist kahe sentimeetri kaugusele. Parim eestlane oli üheteistkümnes, nooremveebel Eero Säde, kelle tulemus oli kahe katse kokkuvõttes 29 sentimeetrit.

Kaitseliit korraldas 20.-24. juunini Jõgeva- ja Järvamaal 32. rahvusvahelised sõjaväe langevarjurite meistrivõistlused. Eestis toimus võistlus esimest korda, Eesti kaitseliitlased ja kaitseväelased osalesid võistlusel kuuendat korda.

Võistluse eesmärk on eri riikide langevarjuühingute vahel luua sõbralikke suhteid ja koostöövõimalusi ning et nad saaksid vahetada langevarjunduse alaseid kogemusi, nii sõdurite kui ka ülemate tasemel, ning õppida teiste vigadest ja õnnestumistest.

Esimesed rahvusvahelised sõjaväe langevarjurite meistrivõistlused «Challenge Inter Écoles de Parachutisme» toimusid 1980. aastal Prantsusmaal, kui kohalik sõjaväe langevarjukool kutsus kõiki sarnaseid koole ja üksuseid võistlusele. Ka järgmine võistlus toimub tõenäoliselt Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles