Mustamäel valmis 131 korteriga Rabaküla elamukvartal

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabaküla elurajoon Mustamäel.
Rabaküla elurajoon Mustamäel. Foto: NCC Ehitus AS

Kadaka tee ja Mustamäe tee vahelisel alale, endise Kadaka aiandi territooriumile, valmis 131 korteriga Rabaküla elamurajoon.

Uuselamurajoonis aadressidel Aiandi 3 ja 6 on kuue maja vahele rajatud avarad rohealad koos pinkide ja laste mänguväljakutega, teatas rajooni rajanud NCC Ehitus AS. Valminud korterelamud on kolme- kuni kaheksakorruselised.

Uue rajooni vahetus läheduses asuvad Mustamäe tee äärsed üheksakorruselised paneelmajad. Aastaid tagasi laiusid Rabaküla kvartali asemel Kadaka aiandi välipõllud, kus nõukogude ajal kasvatati muuhulgas rediseid.

«Meie eesmärgiks oli luua elukeskkond, mis ühelt poolt arendab edasi Mustamäele omast ruumikäsitlust, kuid teisalt loob oma selge identiteedi ja eripära,» kiitis NCC Ehitus AS-i arendusjuht Andres Mikker uut kvartalit. «Elurajooni iseloomustab rohelus, soodne asukoht, hea planeeringuga avatud korterid ning käe-jala juures olevad teenindusettevõtted, millega linnainimene harjunud.»

Majade vahele rohkem rohelust tuua oli firma teatel võimalik seetõttu, et kasutati lahendust, kus kõik uued hooned asuvad parklabloki peal. Piirkonna arendamisel on välja ehitatud 850 meetrit valgustatud sõidu- ja kergliiklusteid.

Elamud on projekteerinud KOKO Arhitektid OÜ, ala arendaja on OÜ Rabaküla ning ehitaja NCC Ehitus AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles