Tallinn valis läbi aegade kõrgeima jõulukuuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna jõulukuusk on enamasti kallim kui teiste linnade omad. Möödunud aastal toodi kuusk Raekoja platsi Kadrinast.
Tallinna jõulukuusk on enamasti kallim kui teiste linnade omad. Möödunud aastal toodi kuusk Raekoja platsi Kadrinast. Foto: Liis Treimann

Tallinn saab tänavu läbi aegade kõrgeima, 25 meetri pikkuse jõulukuuse, mis läheb maksma üle 100 000 krooni.

Kuusk tuuakse Lääne-Virumaalt Rakke valla Tammiku külast Guido Ploompuu erametsast ja pannakse Raekoja platsile püsti järgmisel teisipäeval.

Jõuluuusk läheb maksma kokku 102 100 krooni, sellest läheb puu omanikule 10 000 krooni. Kuuse langetamise, transportimise ja Raekoja platsile ülespaneku kuludeks on arvestatud 57 600 ning jõulupuu ehtimise ja hilisema demonteerimise peale 34 500 krooni.

«Kuuse hind on aastate jooksul kasvanud ja Tallinnal on tulnud alati Raekoja platsi kuuse eest välja käia kõrgeim hind, kui ükskõik millisel teisel Eesti linnal,» tõdes kesklinna vanem Marek Jürgenson.

Selle valisid kuue pakkumise vahel välja kesklinna valitsuse spetsialistid. «Kasutasime teist aastat järjest kuuse leidmisel Maalehe abi, et leida kõigi Eesti elanike abiga Raekoja platsile vääriline puu,» selgitas Jürgenson.

«Lisaks puu kaunidusele ja sihvakusele oli valikul oluline ka suurte masinatega ligipääs kuusele, sest puu langetamine, kohaletoomine ning püstitamine on omaette oskusi ning tehnikat ja ka ruumi vajav tegevus,» lisas kesklinna vanem.

Kuuse kasvukohast mahasaagimise, transportimise, ülespaneku ning lõpuks mahavõtmise tööd teeb juba kolmandat aastat OÜ Ilus Aed, kes tegi soodsaima hinnapakkumise.

Tallinna jõulukuuse sponsoriteks on Skanska EMV 20 000 krooni ja Merko Ehitus 35 000 krooniga. Sponsorluse korras toetab kuuse toomist OÜ Hansatrans oma pikkade veokitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles