Piirivalve tabas salaja üle piiri hiilinud kaks palestiinlast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvuritel tööd jagus.
Piirivalvuritel tööd jagus. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile tabas Piirvalve Võrumaal ilmselt salaja üle piiri hiilinud kaks palestiinlast.

Kaks dokumentideta meest peeti kinni kella 11.30 paiku Setomaa vallas Koidula-Võmmorski maantee kolmandal kilomeetril Eesti-Vene kontrolljoone lähedal. Enda sõnul on mehed 28-aastased palestiinlased.

«Lähiaja prognoos näitab, et surve piirile võib kasvada veelgi, sest seoses jalgpalli MMiga on Venemaale tulnud inimesi, kes võivad end fänniks nimetades püüda illegaalselt Euroopasse pääseda,» märkis Piusa kordoni juht Valmar Hinno.

Kuna ühe mehe tervislik seisund oli halb, viidi tema täiendavateks uuringuteks haiglasse. Pikemat haiglaravi ta ei vajanud, kuna tervislik seisund taastus ja mõlemad mehed on uurimistoimingute ajal ajutiselt Võru arestimajas.

Piirivalvurite sõnul juhtis nende teenistuskoer piiriäärse ala kontrollimisel piirivalvurid kohta, kus välismaalased olid arvatavalt puhkepeatuse teinud. Neist olid maha jäänud märjad riided, toitu ja muid esemeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles