Sõduri kadumine lõi sassi Briti peaministri visiidi kava

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron Camp Bastionis.
David Cameron Camp Bastionis. Foto: SCANPIX

Briti peaministri David Cameroni täna alanud üllatusvisiiti Afganistani tuli täna osaliselt muuta seoses Helmandi provintsis röövitud sõduri otsingutega, teatab uudistevõrk AFP.


Cameron saabus kuningliku õhuväe lennukiga Camp Bastioni baasi Helmandis, kuid tühistas oma käigu provintsi pealinna Lashkar Gah’sse, et tema kohalelennutamiseks vajaminevaid koptereid saaks kasutada kadunud sõduri otsinguiks.

«Ma saabusin siia täna ja sain uudiseid sellest väga murettekitavast intsidendist Kesk-Helmandis kaotsi läinud Briti sõduriga,» ütles Cameron Camp Bastionis ajakirjanikele.

«See on lihtsalt terve mõistus, et sõjavägi peaks keskenduma tähtsaimale asjale, milleks on pigem leida see inimene kui vaevata end minu ringilennutamisega,» põhjendas Briti peaminister Lashkar Gah’ visiidi ärajätmist.

Praegu teenib Afganistanis umbes 9500 Briti sõdurit, mis tähendab, et nende kontingent on USA järel suuruselt teine. Ka langenute arvult on britid Ühendriikide järel teised, olles kaotanud 374 sõdurit. Suurem osa Briti kontingendist teenib Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis, kus nende väejuhatuse all on ka Eesti ja Taani sõdurid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles