Helmandis kaduma läinud Briti sõdur leiti uppununa

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofoto Helmandi jõest.
Aerofoto Helmandi jõest. Foto: SCANPIX

Eile Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis kadunuks jäänud Briti sõdur leiti uppununa ojast, kuhu ta ujuma oli suundunud, teatab uudistevõrk AFP.


Seni, kuni sõdur oli veel teadmata kadunud, jõudis tema kadumise eest vastutuse võtta Taliban ning parajasti Afganistani saabunud Briti peaminister David Cameron oli sunnitud ära jätma oma visiidi Helmandi pealinna Lashkar Gah’sse, sest koptereid läks tema sõidutamise asemel vaja kaduma läinud mehe otsimiseks.

Eilse päeva esimestel tundidel ühest kontrollpunktist kaotsi läinud sõduri surnukeha leiti uppununa ja kuulihaavadega. Helmandis teenivaid Afganistani vägesid juhtiva Sayed Maluki sõnul oli surma põhjuseks siiski uppumine, tulistatud oli juba surnud meest.

«Minule antud info kohaselt ujus ta ojas, mis voolab läbi tema baasi. Vee vool oli väga kiire ja ta uppus ning vesi kandis tema keha baasist välja,» kirjeldas Sayed Maluk. «Kui Taliban nägi Briti sõduri keha ojas, siis nad tulistasid laipa.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles