Ligi 1300 eksaminandi geograafia riigieksami tulemust tõsteti punkti võrra

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaraamatukogu salongiõhtu külaline Andres Karu õppis kultuuriakadeemias näitlejaks ning on kandnud elus erinevaid rolle. Muuhulgas leidnud aega ka selleks, et käia külas 105-l maailma riigil ning on tõusnud neist 89 kõrgeimasse tippu. Salongiõhtul näitab Karu pilte ja räägib lugusid, mis on nende piltide taga.
Linnaraamatukogu salongiõhtu külaline Andres Karu õppis kultuuriakadeemias näitlejaks ning on kandnud elus erinevaid rolle. Muuhulgas leidnud aega ka selleks, et käia külas 105-l maailma riigil ning on tõusnud neist 89 kõrgeimasse tippu. Salongiõhtul näitab Karu pilte ja räägib lugusid, mis on nende piltide taga. Foto: Ants Liigus

Eksamikeskus tõstis 1268 eksaminandi geograafia riigieksamitulemust 1 punkti võrra, sest eksamitulemuste apellatsioonide läbivaatamise käigus leiti, et infosüsteem ei arvestanud geograafia riigieksami lõpptulemusse õpilaste poolt ühele ülesandele antud poolikuid vastuseid, mille eest võis saada ühe punkti.

Abituriente, kelle ülikooli astumist võib eksamitulemuse muutus käesoleval aastal positiivses suunas mõjutada, on nende hulgas kokku 236, ülejäänud on peamiselt gümnaasiumi 10. ja 11. klasside õpilased.

Eksaminandidele, kelle tulemust tõsteti, väljastatakse uued riigieksamitunnistused homse päeva jooksul.

Eksaminandid, kes esitasid kõrgkooli sisseastumisavalduse läbi sisseastumise infosüsteemi SAIS, ei pea uut avaldust esitama, kuna uuendatud andmed (sh apellatsioonide tulemused) on SAISis avaldusele automaatselt edastatud ja SAIS arvutab pingereapunktid uuesti.

Kokku on tänase seisuga haridusministeeriumile esitatud 514 apellatsiooni, millest eksamitulemust tõsteti 111 juhul ja langetati 23 juhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles