Raplas süttinud alajaam jättis linna mõneks tunniks elektrita

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lugeja foto

Kell 20.07 sai häirekeskus teate, et Raplas on põlema süttinud trafo, terve Rapla linn ja selle lähiümbrus jäi mõneks ajaks elektrita.

Päästjate saabudes põles elektrialajaamas üks kahest trafost lahtise leegiga. Elektrikud lülitasid alajaamast voolu välja ning päästjad asusid seda kustutama, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Matt.

Kella 22.07ks olid kustustööd lõppjärgus ning tulekahju lokaliseeriti juba mõnda aega tagasi. Pressiesindaja sõnul süttis põlema üks kahest lähestikku asuvast trafost ning oli oht, et ka teine võtab tuld, kuid päästjad jahutasid seda veega ning suutsid selle süttimise siiski ära hoida.

Kustutustöid tegi raskeks suur kuumus, mida oli tunda peaaegu saja meetri raadiuses põlengukoldest.

Elektrisüsteemi haldava Eleringi teatel on käesolevaks hetkeks elektrivarustus taastatud. Järvakandi ja Kehtna elektrivarustus taastati vastavalt kell 20.33 ja 21.11. Rapla tarbijate elektritoide taastati kell 22.27.

Põlengu täpne põhjus on selgitamisel, kuid piirkonnas oli väga tugev äike.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles