Vabastatud pantvangide sõber: tunded on väga positiivsed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaat Indrek Leppik.
Advokaat Indrek Leppik. Foto: Peeter Langovits.

Täna hommikul Liibanonis vabastatud Eesti pantvangide sõber Indrek Leppik kirjeldas uudisele järgnenud tundeid kui väga positiivseid ja vahvaid.

«Tunded on väga positiivsed. Selline pooltotakas naeratus näos olen kogu hommikupooliku ringi käinud. Väga vahva,» kirjeldas Leppik oma tundeid.

Täna hommikul Liibanonis pantvangist vabastatud eestlaste sõber advokaat Indrek Leppik kuulis meeste vabastamisest hommikul oma õe käest.

«Mina sain juhtunust teada hommikul oma õe käest, kui ta mulle helistas,» ütles Kalev Käosaare, Madis Paluoja ja Jaan Jagomägi hea sõber.

Leppik rääkis, et on koos Paluoja, Käosaare ja Jagomägiga juba 12 aastat osalenud amatööride kümnevõistlusel. Paluoja on ka võistluste üks põhikorraldajaid. Leppiku sõnul lepiti ülejäänud korraldajatega hiljuti kokku, et ka sel aastal võistlust ära ei jäeta. Otsustati, et see toimub sel nädalavahetusel, homme ja ülehomme Hiiumaal.

«Nüüd saidki poisid võistluseks vabaks. See on vahva, sest muidu oleks seal ehk nukraid noote tekkinud, kui oled nende sellidega pärast sportimist saunas õlut joonud kogu aeg, siis ei oska ette kujutatagi, et neid seal pole. Aga nüüd on nad kodus tagasi vähemalt,» rääkis Leppik.

«Võistlema nad vast ei jõua kahjuks või mine neid tea. Äkki nad tulevad, otse lõunalaagrist,» naljatas ta.

Tema sõnul mõjus neljakuuline teadmatus meeste sõpradele ja peredele päris raskelt. «Selle aja käisid ausalt öeldes suhteliselt koledad unenäod peal ja natuke hirmus oli küll. Ma üritasin mitte mõelda selle peale,» kirjeldas ta.

Leppiku sõnul suhtles ta selle aja jooksul Eesti riigi erinevate ametkondade ja teenistustega ning mõistis, et pangvangide vabastamise nimel tehti pidevalt rasket tööd.

«Siin sai antud infot, KAPO inimestele ka ja tundus, et nad on ikka tõelised professionaalid. Ma lootsin nende peale ja see lootus õigustas end. Igal juhul supervahva, et meil sellised ametkonnad olemas on,» ütles ta.

Ta avaldas lootust, et neljakuuline pantvangis viibimine ei ole mehi üldse mõjutanud. Ta kirjeldas, kuidas üks vabastatud pantvangidest oli juba täna oma naisele öelnud, et «üks karvane vanamees tuleb varsti tagasi».

«Kui selliseid lauseid juba tuleb, siis vast on meestel kuplialune ka korras,» arvas Leppik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles