Tallinna kesklinnas tabati öösel 22 purjus alaealist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joobes noor.
Joobes noor. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Täna öösel kontrollis politsei Tallinna kesklinnas noorte võimalikke kogunemiskohti ning kinni peeti 22 joobes alaealist.

Kontrolli käigus tuvastasid korrakaitsjaid kaks suitsetanud alaealist ning kolmanda, kellel oli suitsupakk kaasas, teatas Põhja prefektuur. Kaks noort olid narkojoobes, ühelt neist leiti ka narkootilist ainet. Kokku koostas politsei 28 väärteomaterjali. Kõikide alaealiste vanematega võttis politsei ühendust ning andis nad vanematele üle.

Põhja prefektuuri kesklinna politseijaoskonna noorsooteenistuse vanemat Vitali Matvejevit hämmastas eelkõige ühes linnaosas suhteliselt lühikese aja jooksul kinnipeetud joobes alaealiste arv. «Ühe taolise kontrolli kohta on see arv kurvastavalt suur. See räägib kahjuks seda, et lapsevanemad võiksid rohkem huvi tunda, kus ja kellega nende lapsed vaba aega veedavad ning mida koos tehakse,» nentis politseileitnant.


Matvejevi sõnul on neid alaealiste seltskondi, kus suitsetakse ja tarvitatakse alkoholi, kahtlemata veelgi ning see paneb muretsema. Ta lubas, et politsei pöörab kindlasti ka edaspidi suurt tähelepanu alaealiste tegevustele ning sellele, et nad seaduste vastu ei eksiks. «Me ei tohi unustada, et paratamatult võib alkohoolsete jookide tarvitamine lisaks tervise rikkumisele kaasa tuua ka mitmeid ebameeldivaid või lausa ohtlikke olukordi ja mõnikord ka õnnetusi, mida on hiljem valus meenutada,» ütles Matvejev.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles