Õhuvägi tähistas 92. aastapäeva

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Õhuvägi tähistas täna oma 92. aastapäeva piduliku rivistusega Ämari lennubaasis.

Aastapäeva puhul lendasid üle lennubaasi kaks Balti riikide õhuruumi turvavat Prantsuse hävitajat Mirage 2000-C ning Eesti õhuväe kopterid ja õppereaktiivlennuk.

«Võime olla uhked selle üle, mida õhuvägi on saavutanud. Lennuvälja kolmas etapp on käivitunud, radarpositsiooni ehitus on algamas,» ütles õhuväe ülem brigaadikindral Valeri Saar oma aastapäeva kõnes. Saar kinnitas, et hoolimata sellest on õhuväe üles ehitamisel veel palju teha.

«Praegu seisavad meie rivis 11 noort kadetti, kes õpivad Kõrgemas Sõjakoolis. Nemad on meie tulevik ja nende hulgast valitakse 20-30 aasta pärast järgmine õhuväe ülem,» ütles ta.

Brigaadikindral Saar autasustas lennuväljal väljapaistvamaid õhuväe kaitseväelasi ja riigiametnikke õhuväe teeneteristiga, tänukirjaga ning meenetega. Õhuvägi pidas meeles ka veterane ning tutvustas neile uuenevat lennubaasi.

Möödunud sügisel valmis Ämari lennubaasi rekonstrueerimise mahukaima projektina lennuliiklusala, mis sisaldab uut lennurada, valgussüsteemi, perroone ning ruleerimisteid. Tänavu kevadel said baasis valmis söökla, ühiselamu, pääsla,tuletõrje- ja päästehoone ning julgeolekukeskus. Mais alustati meditsiinikeskuse,reisijate- ja kaubaterminali, õhuturbe valvelennukite angaari ja transpordimasinateautopark-garaaž-töökoja ehitusega. Kasutaja käsutusse on hooned planeeritud anda2012. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles