Eesti noored kohtusid Jaapani kroonprintsi Naruhitoga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonprints Naruhito kohtumas delegatsioonide juhtidega.
Kroonprints Naruhito kohtumas delegatsioonide juhtidega. Foto: Eesti Noorsootöö Keskus

Eesti noortevahetuse 12-liikmeline delegatsioon kohtus Jaapanis käies ka kroonprints Naruhitoga.

Osa noortevahetuse programmist toimus Tokyos, kus osaleti rahvusvahelisel noorte konverentsil, külastati erinevaid institutsioone ning kohtuti kroonprintsiga, teatas Eesti Noorsootöö Keskuse. Programmi teine osa leidis aset Hiroshima ja Tottori prefektuuris, kus Dominikaani, Eesti ja Jaapani noored arutlesid kultuuri, hariduse ja keskkonna teemadel ning jagasid kogemusi.

Tallinna Ülikooli klassiõpetaja eriala üliõpilane Jane Peetsi sõnul oli tal hea meel, et õnnestus külastada Setagaya ja Kaitahigashi põhikooli ning näha, kuidas Jaapanis õppetöö käib.

Näiteks Hiroshimas külastati Kaitahigashi põhikooli, kus tutvustati amigo klassi, kus õpetatakse immigrante. «Suurima erinevusena tooksin välja selle, et kui laps läheb n-ö tavaklassi, siis on tal vastavalt vajadusele võimalus liikuda tavaklassi ja amigo klassi vahet, kus on teda ootamas õpetaja, kes aitab teda nii jaapani keele kui ka matemaatikaga,» sõnas Peets.

Ta tõdes, et väga suuri erinevusi ta lühikese sealviibimise aja jooksul Eesti haridussüsteemiga ei täheldanud. Lisaks Eesti noortele osalesid noortevahetusel noortegrupid ka Dominikaani Vabariigist, Laosest ja Jordaaniast.

Noortevahetuse eesmärk on arendada sõprust ja paremat mõistmist Jaapani ja osalevate riikide noorte ning kultuuride vahel. Noortel on võimalus paremini tundma õppida erinevate riikide ühiskondi, osaledes ühistes diskussioonides ja külastades erinevaid institutsioone. Jaapani kultuuri paremaks tundmaõppimiseks paigutati noortevahetuses osalejad mõneks ajaks elama kohalikesse peredesse.

Koostöö noortevaldkonnas Eesti ja Jaapani vahel sai alguse 2006. aastal, kui Jaapani noorte delegatsioon esimest korda Eestit külastas. Sel aastal saabub Jaapani noortegrupp Eestisse 11. septembril, et osaleda enam kui kaks nädalat kestval noortevahetusel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles