Homme toimub Tallinna lahel paatide karneval

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahid. Foto on illustratiivne.
Jahid. Foto on illustratiivne. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Viimsis peetava Rannarahva festivali raames toimub homme uhke paatide karneval.

Osalema oodatakse nii meresõitjaid-paadiomanikke kui ka pealtvaatajaid, kes saavad ennast laevadele registreerida või põnevat vaatemängu kaldalt jälgida.

31. juuli on Rannarahva festivali viimane päev, mida alustatakse Viimsi Püha Jaakobi kirikus jumalateenistusega kell 11.00.  Süüdatakse ka küünlad merel hukkunute mälestuseks.

Paatide karnevali esimene vaatus algab kell 11.00 Tallinna Vanasadama Jahisadamas, Admiraliteedi basseinis, kuhu hakkavad kogunema  karnevalis osalevad laevad. Toimub laevade teelesaatmise pidulik tseremoonia, mille idee on saata alused mineviku stiilis linnast maale.

Kella üheks pärastlõunal oodatakse publikut Pirita TOPi vastaskalda tribüünile jälgimaks sürrealistlikku veesõidukite paraadi. Dekoreeritud veesõidukid, tantsijad ning sportlased liiguvad mööda jõge allavoolu tribüünide eest läbi.

Karnevali teekonna jooksul toimub ka tantsuetendus Miiduranna kail, mis on jälgitav ainult merelt. Etendus on inspireeritud kultuuripealinna-aasta teemast «Mereäärsed Lood».

Aluste saabumine Viimsi vabaõhumuuseumi randa on planeeritud umbes 14.40. Maal ootab merelttulijaid  rannaküla rahvas ja koos peetakse maha lõbus simman Audru Jõelaevanduse Pundi saatel, mis ühtlasi lõpetab selleaastase Rannarahva Festivali.

Paatide karneval on jälgitav Admiraliteedi basseini juures, Pirita teel, Pirita Jahisadama juures, Pirita rannas Meriväljal, Miidurannas, Haabneeme rannas ja Viimsi vabaõhumuuseumi juures. Publikule on üritus tasuta, välja arvatud osalemine karnevalialustel.

Rannarahva festival toimub Tallinn Kultuuripealinn 2011 raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles