ERR.ee: Lootsman näeb Kiili juhtumis süüd nii korraldajal kui vallal

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiili koolimajas ööbisid täna öösel väikesed võistlustantsijad.
Kiili koolimajas ööbisid täna öösel väikesed võistlustantsijad. Foto: Raigo Pajula

Harju maakonna kriisikomisjoni juht maavanem Värner Lootsman leiab, et eile Kiilis sadade tantsulaste lumevangi jäämisel on oma töö kehvasti teinud nii ürituse korraldaja kui ka vald.

Pealinna külje alla Kiili olid seitsmesajast võistlustantsuturniirile registreerunust hoolimata tuisust ja tormihoiatusest kohale jõudnud pooltuhat väikest tantsijat, koos emade, isade, õdede-vendade ja treeneritega. Tormivangi jäid neist pikkadeks õhtutundideks umbes kolmsada, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Lapsevanema Lemmik Loopere sõnul õnnestus inimestel saada ühendust ka vallavanemaga. «Kes rääkis ainult ühest kõige tähtsamast tema jaoks, ehk teede lahtilükkamisest, meie sõnum oli talle korduvalt, et meid huvitab korraldus majas sees, et kes sellega tegeleb, et igaüks ise ei tegeleks,» ütles Loopere.

Lootsman leiab, et oma töö on kehvasti teinud nii korraldaja kui ka vallavanem - päästeteenistust ja politseid oleks pidanud hoiatama enne üritust ja operatiivselt ka siis, kui probleemid käes, kuid seda ei tehtud.

Lapsevanemad ja vald on ühel meelel selles, et ilmastikuolusid arvestades oleks pidanud võistluse ära jätma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles