Narva promenaadi projekti koostamine on lõpusirgel

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva bastionid.
Narva bastionid. Foto: Mihkel Maripuu

Narvas on piki piirijõe kallast kulgeva promenaadi ehitusprojekti kooskõlastamise protsessiga lõpusirgele jõutud ning ehitustööd võivad alata järgmise aasta kevadel.

«Projekti kooskõlastus esitatakse EASile veel enne käesoleva aasta lõppu,» selgitas Narva linna arenduse ja ökonoomika ameti juhataja Anne Veevo ning avaldas lootust, et hankekonkursid saab välja kuulutada juba tänavu septembris. Sellisel juhul võiksid ehitustööd Narva jõe kaldal alata juba 2012. aasta kevadel, kirjutab Põhjarannik.

Projekt näeb ette, et promenaadi valmimiseks kulub kahe aasta ringis.

Promenaadi loomise idee näeb ette kilomeetripikkuse rannaosa muutmist jalutuskohaks. Tee algab Sõpruse silla juures, ühendades Narva jõesadamat Joaoru puhkealaga.

Promenaadile kavandatava Euroopa allee sillutisele paigaldatakse tähekujulised valgustid, millest igaüks sümboliseerib üht Euroopa Liidu liikmesriiki ning sisaldab kuupäeva, millal see riik euroliitu astus.

Bastionidel kõrguvast Pimeaiast allapoole paigaldatakse lava, nõlvale aga pealtvaatajate istekohad. Terrassi hakkavad ehtima lõviskulptuuride ansambel ning lastele suunatud atraktsioonid.

EASilt juba mõnda aega tagasi heakskiidu saanud eeltaotlusest selgub, et üsna mahuka projekti elluviimiseks läheb vaja umbkaudu 5,2 miljonit eurot. Valitsus lubas Narva linna promenaadi ehitust toetada ligi 4,3 miljoni euroga, mis saadakse Euroopa regionaalarengu fondist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles