Maanteeamet kontrollis esimest korda Abrukal autosid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abruka sadam.
Abruka sadam. Foto: Raigo Pajula

Kui seni pigistasid ametkonnad silmad kinni väikesaartel sõitvate mootorsõidukite tehnilise seisu suhtes, siis uue liiklusseaduse järgi peavad ka kõik saartel liikuvad mootorsõidukid olema läbinud tehnilise ülevaatuse.

Täna vaatasid maanteeameti spetsialistid ajaloos esimeest korda üle Abruka saarel olevaid autosid, mida oli sadamasse toodud kümmekond, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Saarel tehtud ülevaatusega tohivad need autod sõita ainult väikesaartel, mitte aga näiteks Saaremaal või mandril ning saarel tehtud ülevaatus on tavapärase ülevaatusega võrreldes poole odavam ja kehtib kaks aastat.

«Saare liiklus on just nii tihe, et kui postipaat tuleb, tulevad kõik sadamasse, ja kui postipaat ära läheb, siis lähevad kõik ära. Niisama tsillimist ei ole meil,» lausus Abruka külavanem Riho Leppik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles