Pärnus süüdatakse täna advendituli

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna kell 16 süüdatakse Pärnu Keskväljakul avendituli, millega saab alguse advendiaeg: jõulude ootamise ja ettevalmistamise aeg. Kell 11 ehitakse Rüütli platsil heade soovide puu.


Andresepäeval on Pärnus palju sündmusi, kirjutab

Pärnu Postimees

.

Kell 11 ehitakse Rüütli platsil «Heade soovide puu». Pärnu linna ja maakonna iga elanik saab käsitööpuule siduda koos hea sooviga enda valmistatud punutud paela. Jõulurõõmu loovad puu ehtimisel Punane torn, MTÜ Maarja-Magdaleena Gild, MTÜ Pärnu Rakenduskunsti Ühing. Mängude ja lauludega aitavad Rüütli platsil rõõmu tuua Andresed.

Pärast «Heade soovide puu» ehtimist oodatakse kõiki kell 14.30 Eliisabeti kirikusse, kus toimub esimese advendi jumalateenistus koos kaunimate jõululauludega Endla koorilt.

Kell 16 loob Keskväljakul meeleolu Pärnu noortekoor dirigent Anne Uusna juhatamisel. LC Pärnu Koidula on kohal oma traditsioonilise jõulutee ja pirukatega.

Pärnu Eliisabeti koguduse õpetaja Enn Auksmann pöördub linnarahva poole ja süütab esimese küünla. Esimese advendipühapäeva värv on valge ja süüdatakse valge küünal, mis tähendab tänulikkust, rõõmu ja pidu.

Linnapea Mart Viisitamm annab edasi head soovid advendiajaks. Süttivad tuled linna jõulukuusel ja iga soovija saab advendiküünlast tule koju kaasa viia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles