Pokumaa saab 300 000 krooni

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu Poku lasteaia kasvandikud ja kasvatajad.
Pildil Tartu Poku lasteaia kasvandikud ja kasvatajad. Foto: Sille Annuk.

Põlva maavanem Priit Sibul allkirjastas lepingu SA Pokumaaga, mille tulemusena saab Pokumaa oma tegevuseks 300 000 krooni.


Sellest summast 250 000 krooni on Põlva maavalitsuse eestvedamisel leitud siseministeeriumi eelarvest ning mõeldud jooksvate tegevuskulude katteks.

Lisaks eraldas maavalitsus maakonna arendusrahadest Pokumaale 50 000 krooni.

«Hoolimata üleüldisest majanduslangusest on Pokumaal läinud hästi. Külastajate arv on olnud muljet avaldav ning on suudetud teenida omatulu,» märkis maavanem.

«Pokumaa olulisus Kagu-Eesti ühe turismiobjektina on kiirelt kasvamas. Need vahendid peaks võimaldama Pokumaa infomaterjalide uuendamise ning hoidma kõigile huvilistele uksed avatud ka tuleval hooajal,» viitas maavanem Sibul rahaeraldamise olulisusele.

Pokumaa idee autoriks on lastekirjanik ja raamatukunstnik Edgar Valter ning selle rajamiseks hakati ettevalmistusi tegema juba 1996. aastal.

2000. aastal moodustati Pokumaa sihtasutus, mille koosseisu kuulub riigi esindajana Põlva maavalitsus.

Sel aastal valmis Ettevõtluse arendamise sihtasutuse piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmi toetusel Pokukoda ning Pokumaa koduleht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles