Transporditöötajad ja sotsid kutsuvad vähendama palgalist diskrimineerimist

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Laja
Reet Laja Foto: Ain Protsin

Kolmapäeval Tallinnas toimuv Sotsiaaldemokraatliku Erakonna naiskogu Kadri ja Transpordi Ametiühingu ühine kiirkonverents annab otsustajatele teavet, kuidas lihtsate sammudega vähendada naiste palgalist diskrimineerimist töökohal.

Naiskogu Kadri presidendi Reet Laja sõnul on ilmunud piisavalt masendavaid numbreid, kuidas naised teenivad Eestis võrdse töö eest 25 protsenti vähem, vahendas pressiteade.

«Eesti pärast on pagana piinlik, kuid hädakisa asemel tahame tegutseda ning teha seda praktiliselt ja süstemaatiliselt,» rääkis Laja.

Konverentsi teine korraldaja, Transpordi Ametiühingu esimees Peep Peterson tõi näite, et kuigi lehtede naisajakirjanikud kirjutavad lugusid ebavõrdsusest, ei hoolitse nad toimetuste sees, et neile endile makstaks meestega võrdselt.

Petersoni sõnul algavad palgaerinevused info nappusest palgaturu kohta.

«Kuigi palgasaladus on mõeldud töötaja huvide kaitseks, on see tegelikult pööranud inimeste vastu. Isegi kõrgelt haritud toimetustes ei pruugita teada, et palgad sama töö eest võivad erineda seal 30-40 protsenti,» rääkis Peterson.

Mida reaalselt ette võtta, räägivad kolmapäevasel kiirkonverentsil lisaks Reet Lajale ja Peep Petersonile veel soolise võrdõiguslikkuse volinik Margit Sarv, Praxise analüütik Reelika Leetma, ajakirjanik Agne Narusk ja Eesti Ametiühingute Keskliidus võrdõiguslikkuse küsimuste eest vastutav Aija Maasikas. Pildikesi reaalsest tööelust vahendab näitleja Ain Mäeots.

Kiirkonverentsi tulemusel valmiv praktiline tegevuskava jääb spetsiaalsel internetilehel tarvitamiseks kõikidele demokraatisõpradele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles