Saaremaa uued bussid võivad tulla praegustest oluliselt mugavamad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:   : VILJANDI, EESTI, 09JUN09
Bussiliiklus. Maaliinid. Liinibuss.
er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA
SAKALA01: : VILJANDI, EESTI, 09JUN09 Bussiliiklus. Maaliinid. Liinibuss. er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Uus bussihange võib tuua Saare maakonna liinibussidesse õhukonditsioneerid, wifi ja võimaluse võtta bussi kaasa jalgratas, kirjutab Saarte Hääl.

Saaremaa valla transpordinõunik Karl Tiitson rääkis, et seoses sügisel läbi viidava bussiliinide hankega soovib vald hankel konkureerivatelt bussiettevõtetelt reisijate ohutuse ja mugavuse parandamist. Seadusest tulenevalt peavad aasta pärast maaliinile tulevatel bussidel olema reisijate turvavööd, millele lisaks võib vald nõuda ka bussijuhi kainust tõendavat alkolukku. Enamuse viimasel ajal läbi viidud reisijateveo hangete tulemusel on maakondi teenindavad bussid varustatud alkolukuga.

Samuti võib vald nõuda vedajatelt bussidesse õhukonditsioneeri paigaldamist, kuid otsustatud see siiski pole. «Praegu ei ole veel kindel, kas me nõuame uutel bussidel alkolukke ja konditsioneere või saab hankel osaleja nende eest lisapunkte,» rääkis Tiitson.

Nõuniku sõnul käib arutelu veel selle üle, kas lubada edaspidi maakonnaliinidel ka jalgrattaid bussi peale. Kas peaks bussidel olema sel juhul jalgrataste jaoks suur pakiruum võib oleks mõistlikum paigaldada bussi taha rattahoidik. Praegu jalgratta transport liinibussis ühistranspordiseaduses eraldi reguleeritud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles