Supiköögi vajajate hulk on pea kahekordistunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästearmee juhataja Inge Ojala supiköögis suppi jagamas
Päästearmee juhataja Inge Ojala supiköögis suppi jagamas Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Tallinnas päästearmee supiköögis käivate kodutute hulk on pea kahekordseks kasvanud, seetõttu leiab heategevusasutus, et linna oleks tarvis igapäevast suurt supikööki.

«Linna oleks tarvis igapäevast suuremat supikööki, seda enam, et tulemas on kolm karmi talvekuud. Omavalitsustel tuleks tõsiselt läbi mõelda, kuidas aidata majanduskriisi tõttu tööta ja palgata jäänuid,» ütles Päästearmee juhataja Inge Ojala.

«Kui eelmisel aastal oli sügisperioodil supiköögis 50 külastajat päevas, siis nüüd võime rääkida 80 külastajast päevas, samuti on kontingent noorenenud, palju on tulnud juurde noori narkomaane, kes on ka agressiivsed,» ütles Ojala.

«Paraku võib kirjeldada ka täiesti uut sihtgruppi: need on töölt koondatud inimesed, kes praegu veel tänavakontingent ei ole. Eriti selle sihtgrupile mõeldes tuleks luua võimalus, et inimene saaks inimväärselt vähemalt korra päevas sooja toitu. Kui kõht on täis jaksab inimene ka mõelda, mida ja kuidas edasi,» selgitas Ojala.

Päästearmee annab Laevastiku tänava supiköögis tasuta süüa kolmel päeval nädalas.

28. novembril alustati Põhja-Tallinna sotsiaaltöökeskuses kolmanda sektori ja linna sotsiaalhoolekandeasutuste ühisinitsiatiivil projekti «Jõuluks kõhud täis!», mille eesmärk on kasvava vaesusriski sattunud inimeste elementaarvajaduste leevendamine. Alates advendiajast saab vaesuse all kannatav inimene iga päev korra sooja süüa.

Koostöökett loodab, et uuel aastal on alustatud initsiatiiviga võimalik jätkata, kuigi selleks tuleb veel erinevatelt organisatsioonidelt ja omavalitsustelt toetust leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles