Soojendav porknasupp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soojendav porknasupp
Soojendav porknasupp Foto: Jaan Heinmaa

6 portsu

190 kcal

45 min

1 kg porgandeid, kooritud ja tükeldatud (u. 1-2 cm paksusteks viiludeks)

2 sibulat, hakitud

½ tl jahvatatud ingverit või 3 cm pikkune jupp riivitud värsket ingverit

3 küüslauguküünt, hakitud

2 spl oliiviõli

½-¾ dl heledat siirupit (või mett või vahtrasiirupit)

1 l puljongit

Hapukoort ning hakitud maitserohelst

Serveerimiseks kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta poelavassi kuni see pealt kenasti krõbe. Rebi saiast parajad palad ning söö supi kõrvale.

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Sega porgandipalad kõigega peale puljongi, hapukoore ning maitserohelise. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahjus u. 30 min. Kaabi plaaditäis supipotti ning lisa puljong. Kuumuta keema ning hauta keskmisel kuumusel (sega vahetevahel et supike põhja kinni ei hakkaks) u. 15 min. Püreesta siis saumikseriga või blenderis. Serveeri hapukooretörtsu, oliiviõli, maitserohelise ning kuuma lavassiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles