IRLi liige: vastloodud MTÜ võib kohalikel valimistel kaasa lüüa

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aimar Altosaar.
Aimar Altosaar. Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica liige Aimar Altosaar kinnitas, et erakonda kuuluvate staažikate isamaaliitlastest poliitikute loodud MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik võib kaasa lüüa juba kohalikel valimistel.

Altosaare sõnul on erakonnad liidri- või juhtkonnakesksed hierarhilised struktuurid, kus allpool peetakse küll koosolekuid ja mõttetalguid, kuid ideed ei jõua kaugele, sest otsustamine on väikese ringi käes, MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik asutajad tahavad kõigepealt oma erakonda muuta, kuid tema sõnul on probleeme teisteski erakondades, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«IRL on kasutanud ära põhikirjast tulenevad jokk-lahendused, erakonna struktuurid on väga jäigalt suhteliselt kitsa grupi inimeste käes, nii et ei toimugi mõttetalguid, ja Harju piirkonna näitel ei ole toimunud ka mingiasuguseid suuri koosolekuid,» selgitas Altosaar.

Et poliitikas kaasa rääkida, mõeldakse MTÜs Vaba Isamaaline Kodanik kohalikel valimistel osalemisele. «Meil on selline mõte küll, tegelikult minu arust kohalikel valimistel jäikade parteide nimekirjade tegemine on kohati üsna naeruväärne,» märkis Altosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles