Paarile ministeeriumile tekitas dalai-laama visiit probleeme

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalai-laama lahkumine.
Dalai-laama lahkumine. Foto: Jarek Jõepera

Postimees.ee võttis täna ühendust Eesti ministeeriumitega, et uurida, kas neile tekitas probleeme dalai-laama visiit Eestisse, ning kahe ministeeriumi väitel on neil mõned Hiinaga seotud üritused ära jäänud.

Nii rahandusministeeriumist kui ka välisministeeriumist tõsteti esile, et edasi lükkus 22. augustiks plaanitud Hiinaga topeltmaksustamise vältimise protokolli allkirjastamine. Eesti ja Hiina vaheline topeltmaksustamise vältimise leping sõlmiti 2000. aastal.

Lisaks jäi ära põllumajandusministri visiit Hiina ja Hiina esindajate visiit Eestisse.

«Välisministeeriumi diplomaadid jätkavad Hiina ning regiooni teiste riikide kolleegidega suhtlemist, et koostööd arendada,» sõnas välisministeeriumi pressiesindaja Minna-Liina Lind.

Justiitsministeeriumil, keskkonnaministeeriumil, sotsiaalministeeriumil, kaitseministeeriumil, haridus- ja teadusministeeriumil, siseministeeriumil ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil pole nende kinnitusel probleeme olnud.

Kultuuriministeeriumi pressiesindaja Katrin Arvisto sõnul on kultuurivahetus Eesti ja Hiina vahel on võrdlemisi tihe ja oktoobri algul tuleb Eestisse Keelatud Linna Kammerorkester, kes annab siin kolm kontserti.

Sellega tähistatakse Eesti-Hiina diplomaatiliste suhete taastamise 20. aastapäeva ning Eesti-külastus on osa orkestri täna alanud turneest üheksas Euroopa riigis.

Samuti käis augusti alguses luuletaja ja kirjanik Doris Kareva Eesti esindajana rahvusvahelisel luulefestivalil Hiinas Qinghai provintsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles