Advokaat vaidlustab Parbuse vahi alla võtmise

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus.
Ivo Parbus. Foto: Peeter Langovits

Vandeadvokaat kavatseb lähipäevil vaidlustada korduvas pistisevõtmises kahtlustava Tallinna abilinnapea nõuniku Ivo Parbuse vahistamise, sest ei pea põhjendatuks väidet, et mees võiks uusi kuritegusid toime panna.

Vandeadvokaat Raul Otsa ütles, et plaan on Harju maakohtu antud vahistamise luba vaidlustada ringkonnakohtus lähipäevil, sest tema hinnangul ei lähtutud vahistamist lubades õigestet asjaoludest.

Harju maakohus lubas Keskerakonda kuuluva Parbuse vahistada prokuröri taotlusel, kel oli alust arvata, et abilinnapea Taavi Aasa nõunik võib jätkata uute kuritegude toimepanemist.

Otsa sõnul pole taoline kahtlustus põhjendatud.

Kaitsepolitsei vahistas Parbuse neljapäeva õhtul ning tema töökabinetist saadi kätte ka suurem summa sularaha.

Kapo hakkas Parbuse tegevust põhjalikult uurima juba aasta alguses ning pidev jälitustegevus näitas, et kaugelt üle oma rahaliste võimaluste elanud meest on alust kahtlustada korduvas pistisevõtmises ehituse ja projekteerimisega tegelevatelt firmadelt.

Väidetavalt aitas hästi riietunud ja endale ka argipäeviti poole tuhande krooniseid lõunaid lubanud Parbus pistise eest ettevõtetel lahendada detailplaneeringute menetlemisel tekkivaid probleeme ning kiirendada dokumentide liikumist ametikabinettide vahel.

Koos Parbusega võttis kapo vahi alla keskerakondlasest Kristiine linnaosa vanema asetäitja Aleksander Raide ning ärimehe ja endiste Kesklinna vanemate Jüri Oti ning Elmar Sepa asetäitja Toivo Susi.

Raide ja Susi on praeguseks vabadusse lastud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles