Filmiliku poeröövi korraldanud jõuk pääses tingimisi vangistusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Harju maakohus karistas möödunud nädalal tingimisi vangistusega kolme noormeest, kes korraldasid mullu suvel Tallinna südalinnas põnevusfilmides nähtule sarnase jultunud poeröövi, saades saagiks ligi 300 000 krooni.

Kohus mõistis 21-aastase Mathiase süüdi nägu varjates sooritatud grupiviisilises relvastatud röövis ning määras talle kolme aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga.

20-aastane Kaspar jäi süüdi röövile kaasaaitamises ning sai kolmeaastase tingimisi vangistuse sama pika katseajaga. 21-aastane Janno jäi süüdi samuti nägu varjates sooritatud grupiviisilisele relvastatud röövile kaasaaitamises, kuid ka kehalises väärkohtlemises ning pidi vastu võtma kolme aasta ja nelja kuu pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Ühtlasi tuleb noormeestel hüvitada kuriteoga tekitatud kahju.

Neljandana röövis osalenud 27-aastase Dmitri süüepisoodid eraldas kohus üldisest kriminaalasjast ning Dmitril tuleb veel kohtu ees oma tegude asjus aru anda.

Üks röövlitest töötas samas poes

Süüdistuse järgi tekkis tekkis noormeestel mullu juuni alguses mõte röövida Tallinna südalinnas Lootsi tänaval asuvat ASi Tallink Duty Free kauplust Sadama Market. See pood valiti välja seetõttu, et seal töötas Kaspar, kes oskas kaaslastele edukaks rööviks vajalikke näpunäiteid anda.

Nii kinnitas Kaspar, et kaupluses puuduvad salvestusseadmed, samuti oskas ta anda teavet sularaha liikumise kohta. Janno tutvustas aga Mathiasele ja Kasparile oma tuttavat Dmitrit, keda arvas olevat sobilikuks meheks röövis osalemisel.

11. juunil otustasid noormehed röövi teoks teha. Mathias ja Dmitri katsid oma näo maskiga ja sisenesid pärast kaupluse sulgemist ja kassaraha ülelugemist erinevate uste kaudu kauplusesse, kus neid ootas sellel päeval kokkulepitult tööl olnud Kaspar. Nimelt pidi Kaspar vajadusel aitama röövleid kassaraha leidmisel. Et Kaspari kokkumäng röövlitega välja ei tuleks, lõi Dmitri poodi sisenemise järel püstolimaketiga talle vastu pead ning pihustas ka gaasi näkku. Seejärel pihustas Dmitri gaasi ka põrandale pikali viskunud müüja pea ümber, suunas siis relvamaketi teise müüja suunas ning kamandas ka tema põrandale pikali.

Kui poe tagaruumist tuli müügisaali kolmas kauplusetöötaja, surus Dmitri ka tema põrandale pikali. Poes viibis ka üks klient, kellele Dmitri püstolimaketiga vastu pead lõi ja pihustas talle gaasi näkku. Seejärel ulatas Mathias Dmitrile koti, kuhu viimane toppis kassas olnud 277 517 krooni. Kui raha käes, jooksid Dmitri ja Mathias poest välja lähedal asuvasse parklasse, kus neid ootas autoga Janno. Noormeestel õnnestus kuriteopaigalt põgeneda ning nad jagasid röövsaagi hiljem osavõtjate vahel ära.

Politseinikel õnnestus siiski noored kurjategijad kiirelt tuvastada ja juba 15. juunil võeti nad kahtlustatavatena vahi alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles