Valveta randadesse pannakse 100 päästerõngast

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästerõngas.
Päästerõngas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Päästeamet tahab järgmisel suvel panna üle Eesti valveta randadesse 100 stendi koos päästerõngaga.

«Kui eestlased eelistavad minna pidutsema kõrvalistesse kohtadesse, mitte avalikesse randadesse, siis vene rahvusest noored eelistavad avalikke randu,» rääkis teisipäevasel pressikonverentsil päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu. Seetõttu pani päästeamet sel suvel 10sse valveta randa üles stendi ohutusjuhistega ning stendile oli kinnitatud ka kergesti kättesaadav päästerõngas. «Lisataotluse positiivsel lahendamisel soovime järgmine aasta panna valveta randadesse 100 sellist püstakut,» rääkis Tammsalu.

Päästeamet korraldas tänavu 400 kaitseväelasele koolituse. «Selle käigus selgus, et kaitseväelastest noorte meeste ujumisoskus on äärmiselt kehv, nende teadlikus oma võimetest ja võimekuse seotus alkoholiga on samuti äärmiselt kehvas seisus,» nentis päästeametnik.

Uuringute andmetel on poolte Eesti täiskasvanute ujumisoskus kehv, nad ei oska üldse ujuda või suudavad ujuda kuni 25 m.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles