Kiisler: riik peab näitama initsiatiivi koolivõrgu korrastamisel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Valmar Kiisler.
Siim-Valmar Kiisler. Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler rõhutas, et koolivõrgu korrastamisel peab initsiatiivi üles näitama riik.

Tänasel regionaalministri ja maavanemate nõupidamisel kohtuti haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksooga, teatas siseministeeriumi pressiesindaja.

Regionaalministri juures toimunud kohtumisel olid arutlusel maakondlike koolivõrkude korrastamise küsimused ning maavalituste roll maakonna hariduselu suunamisel.

«Omavalitsuste roll on tagada, et ühegi pere ja ühegi lapse jaoks ei jääks kvaliteetne haridus kättesaamatuks. Samas peab initsiatiivi koolivõrgu korrastamise juures näitama riik, sest sageli ei saa me lähtuda ainult iga konkreetse omavalitsuse soovist, vaid peame vaatama olukorda tervikuna,» ütles Kiisler.

Maavalitsustel näeb minister selle teema juures olulist rolli debati vedajana ja kitsaskohtade väljatoojana maakonna tasandil.

Regionaalministri hinnangul tuleb maavalitsustel koos omavalitsustega läbi arutada koolivõrgu erinevad tahud –  nii see, kus mis tasemel haridust pakutakse kui ka kõik klassiruumis toimuvat toetav tugistruktuur nagu õpilaste vajadustele vastav transpordisüsteem ja õpilaskodude võimalused.

«Korrastatud ja kvaliteetset haridust andev koolivõrk on regionaalarengu seisukohast üks võtmeküsimusi,» võttis Kiisler tänase kohtumise kokku.

Kohtumise käigus andis Jaak Aaviksoo maavanematele ülevaate haridus- ja teadusministeeriumi kavandatavatest reformidest ning tutvustas planeeritavate muudatuste lähtekohti ja põhimõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles