Tallinn muudab reklaamimaksu määrust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välireklaam Rävala puiesteel.
Välireklaam Rävala puiesteel. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavalitsus saatis volikokku Tallinna reklaamimaksu määruse muutmise eelnõu, millega hoitakse maksumäär ka järgmisel aastal plaanitust madalamal.


«Kui siiani on reklaamimaksu määr olnud 0,32 eurot kalendripäevas ühe reklaampinna ruutmeetri kohta ja me seda määrust ei muudaks, siis peaks maksumäär olema uuest aastast 0,45 eurot. Meie soovime seda, et maksumäär liiga palju ei kasvaks ja sellepärast jääb maksumääraks 0,40 eurot,» ütles abilinnapea Arvo Sarapuu.

Abilinnapea sõnul teevad muudatused reklaamimaksu deklareerimine, kogumine ja selle üle järelevalve teostamise lihtsamaks, selgemaks ja vähem koormavamaks kui see siiani oli. «Näiteks üks isik on esitanud 2800 deklaratsiooni. Ettevõtete Top 10 on selline, on kus kümme ettevõtet on esitanud kokku 5200 deklaratsiooni. Sellist kogust maksudeklaratsioone ei suuda keegi jälgida,» rääkis Sarapuu linnavalitsuse pressikonverentsil.

Ta lisas, et senise korra juures on ettevõtted õppinud reklaamimaksu tasumisest mööda hiilima. «Kavalus seisneb selles, et tavaliselt tehakse deklaratsioonid alles siis, kui maksu tähtaeg on kätte jõudnud või oodatakse ära, kuni järelevalvet tegev ametnik on ettevõtte reklaamid üle vaadanud. Siis vaadatakse, palju on järelevalve korras reklaame üle vaadatud ja deklareeritakse vastavalt sellele. See olukord nüüd muutub,» lausus abilinnapea.

Sarapuu sõnul juhtub ka seda, et keegi väidab, et reklaam justkui polekski tema oma. «Näiteks kasiino seinal on alkoholireklaam. Siis kõigepealt ütleb sealne toitlustaja, et tema ei tea üldse mitte midagi, kasiino teab. Siis alkoholitootja, keda seal reklaamitakse, ütleb et tal pole ka mingit pistmist selle reklaamiga jne. Nüüd me sätestame üsna selgelt, et sellise reklaami deklareerib ja tasub selle eest reklaamimaksu seina valdaja, selle näite puhul siis kasiino,» selgitas Sarapuu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles