Eakas tapja suri enne süüdimõistvat kohtuotsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Harju maakohus oli sunnitud pärast ligi viis aastat kestnud ootamist lõpetama tapmises süüdistatud eaka mehe süüasja, kuna varem pidevalt raskete haigustega kimpus olnud mees suri tänavu suvel.

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis oma abikaasa tapmises süüdistatud 83-aastase Pjotri süüasja kohtusse juba 2007. aasta alguses, kuid protsess hakkas kohe venima, kuna kohtualuse halb tervis ei võimaldanud istungeid pidada.

Teisipäeval teatas Pjotri kaitsja kohtule, et kuna eakas mees suri tänavu 26. juunil, tuleb kriminaalmenetlus lõpetada. Kohtul ei jäänud muud üle kui kaitsjaga nõustuda ning lõpetada kriminaalmenetlus seoses süüdistatava surmaga. Ekspertiisitasud summas 1266 eurot ja kaitsjatasud summas 850 eurot tuleb jätta riigi kanda, määras kohus.

Politsei uurimisandmetel pani Pjotr raske kuriteo toime 2006. aasta 5. oktoobril, kui ta läks oma Tallinnas Tammsaare teel asuvas kodus alkoholi pruukides tülli abikaasaga. Mees lõi naist jalaga rindkere piirkonda, mille tagajärjel kannatanu suri sündmuskohal, tuvastas politsei.

Pärast naise peksmist helistas mees kiirabisse ning meedikud kutsusid omakorda kohale politsei. Kuna tõendid viitasid otseselt sellele, et just Pjotr oli oma naise surma põhjustanud, esitas prokurör talle eeluurimise lõppedes tapmissüüdistuse. Pjotr pole ennast tapmises süüdi tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles