Balti Kaitsekolledžis lõpetas kaks kursust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti Kaitsekolledži hoone Tartus.
Balti Kaitsekolledži hoone Tartus. Foto: Margus Ansu

Balti Kaitsekolledžis toimus täna maaväe keskastmekursuse ja kõrgema juhtimiskursuse lõputseremoonia, kus osales kokku 57 ohvitseri ja ametnikku 12 riigist.

Kaitseministeeriumi kantsler Riho Terras tuletas lõpetajatele peetud kõnes meelde, et 11 aasta eest seati Balti Kaitsekolledži eesmärgiks NATO riikide ja staapidega koostegutsemisvõimeliste staabiohvitseride ettevalmistamine.

«Kolledži hilisem areng on neid ootusi ületanud ning võimaldanud ette valmistada ohvitsere, kes suudavad oma kaitsejõudusid edukalt tuleviku suunas juhtida,» sõnas Terras.

5-kuuline maaväe keskastmekursus (Army Intermediate Command and Staff Course – AICSC) on mõeldud pataljoni ja brigaadi taktikalise tasandi õpetamiseks maaväeohvitseridele.

Kõrgem juhtimiskursus (Higher Command Studies Course - HCSC) pöörab tähelepanu uue strateegilise keskkonna tutvustamisele ning selle mõistmiseks vajaliku mentaliteedi juurutamisele.

Kursuse annab kursuslastele arusaama paindlikust, dünaamilisest ja tänapäevasest kaitsejõudude arengust ning oskused selle arengu juhtimiseks. Kõrgem juhtimiskursus kestab 4,5 kuud ning on mõeldud kolonelidele ning samaväärsetele tsiviilteenistujatele. Sel aastal akrediteeriti kursus ka NATO kursusena.

1998. aastal asutatud Balti Kaitsekolledži eesmärgiks on anda Eesti, Läti ja Leedu ning meie partnerriikide ohvitseridele NATO standarditele vastavat vanemohvitseride koolitust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles