Eesti koostab ÜRO soovitusel laste ja perede arengukava

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond.
Perekond. Foto: SCANPIX

Valitsus kiidab homme heaks ettepaneku ühendada laste ja perede riiklikud strateegiad ÜRO soovitusel ühtseks arengukavaks.

Nimelt soovitas ÜRO Lapse Õiguste Komitee Eestil välja töötada riikliku tegevuskava laste õiguste tõhusamaks tagamiseks.

Seni kehtinud «Laste õiguste tagamise strateegia» lõppkokkuvõttes oli toodud ettepanek ühendada laste ja perede riiklikud strateegiad ühtseks arengukavaks. Homme arutlusele tuleva eelnõu eesmärgiks ongi ühtlustada laste ja perede heaolu parandamise põhimõtteid ning kindlustada laste- ja perepoliitika kvaliteeti Eestis. Üldeesmärgiks on laste ja perede heaolu suurendamine ning elukvaliteedi tõstmine selleks, et Eestis sünniks rohkem lapsi.

Arengukava on vajalik, et lastele ja peredele suunatud riiklikud tegevused oleksid kooskõlas, avalikud teenused oleksid sihtgrupile paremini kättesaadavad ning laste ja perede vajadused oleksid ühiskonnas paremini arusaadavamad, seisab eelnõus.

Lisaks lastele ja peredele puudutab eelnõu otseselt riigiasutusi, lastekaitsetöötajaid, kõiki lastega kokku puutuvaid spetsialiste ja mittetulundussektorit.

Kulud on kavas katta erinevatest välisvahenditest, kuid suur roll on ka mittetulundussektori tegevusel, mille tegevusi planeeritakse rahastada vähemalt osaliselt hasartmängumaksu nõukogust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles