Vandeadvokaat Sillarit kahtlustatakse Hirve kirja vahendamises naisele

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandeadvokaat Sven Sillar.
Vandeadvokaat Sven Sillar. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vandeadvokaat Sven Sillar ütles Harju maakohtule, et riigiprokuratuuri taotlus tema taandamiseks Hubert Hirve ja Ardo Vilbre kriminaalasjast pole põhjendatud, kuna ta pole oma klientidele seatud suhtluspiirangut rikkunud.

Riigiprokuratuuri abiprokurör Evelin Ansip-Kukk ütles taotlusest ülevaadet tehes, et kuritegeliku ühenduse juhtimises kahtlustatava Hubert Hirve elukohas 23. aprillil tehtud täiendava läbiotsimise käigus leiti Hirve abikaasa käekotist kirjad oma vahi all viibivalt mehelt, vahendas ERR.

«Kirjades annab Hirv abikaasale juhiseid tehinguteks varadega, äriühingute juhatuse liikmete vahetamiseks, uurimise all olevate äriühingute juhtimiseks,» rääkis abiprokurör.

Prokuratuuri hinnangul vahendas Sillari advokaadibüroo kirjavahetust ja ühes sellega soodustas kahtlustatavate ja kolmandate isikute uue kuriteo toimepanemist.

Sillar rääkis täna kohtus, et tema ei tea, mis kiri see on või mis seal kirjas on ning et prokuratuuril pole ühtegi tõendit, et tema oleks kirja edasi andnud.

Kahtlustus: kuritegelik ühendus on pannud toime majanduskuritegusid

Juuli algul korraldas keskkriminaalpolitsei Sillari advokaadibüroos läbiotsimise, mille käigus viidi kaasa Sillari kliendi, eeluurimisvangistuses viibiva Hubert Hirvega seotud dokumendid.

«Neljapäeva hommikul istusid siis mul siin keskkriminaalpolitseinikud, otsisid mul kõik materjalid läbi, kõik mis mul siin büroos olid. Otsisid isegi kraanikausi alt. Ma ei tea,  mida nad otsisid, lootsid, et leiavad veel narkootikume või relvi või ma ei tea. Läbiotsimisega võib ju kõike otsida,» avaldas Sillar oma pahameelt.

Möödunud veebruaris pidas keskkriminaalpolitsei kinni tuntud ärimehed Hubert Hirve ja Pavel Gammeri ning veel ligi 10 nendega seotud inimest, keda kahtlustati majandusalastes ning varavastastes kuritegudes.

Teiste hulgas pidas keskkriminaalpolitsei tol korral kinni ka oma kunagise kolleegi, rahapesu andmebüroos üle 10 aasta töötanud Aivar Orukase, samuti kunagise kaitsepolitseiniku Viljar Subka. Lisaks eelmistele oli kahtlustatavate hulgas ka tuntud vandeadvokaat Viktor Särgava.

Riigiprokuratuuri kahtlustuse järgi on aastaid tegutsenud kuritegelik ühendus toime pannud erinevaid majandusvaldkonna ning varavastaseid kuritegusid eesmärgiga teenida ühenduse juhtidele ning liikmetele varalist kasu. Lisaks füüsilistele isikutele kasutati kuritegude toimepanemiseks ka juriidilisi isikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles