Laevade nimevõistluse võitsid Lisete, Saarepiiga ja Luidja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi nimekonkursi võitjad on teada, pole veel selge, mis nime hakkavad kandma saarte vahel sõitvad alused. Pildil on tehtud Kuivastusse randumisel.
Kuigi nimekonkursi võitjad on teada, pole veel selge, mis nime hakkavad kandma saarte vahel sõitvad alused. Pildil on tehtud Kuivastusse randumisel. Foto: Peeter Langovits

Saaremaa laevakompanii nimekonkursil meeldisid hääletajatele kõige enam nimed Lisete, Saarepiiga ja Luidja.

Saaremaa Laevakompanii tegevjuht Tõnis Rihvk andis reedel üle auhinna ühele uute laevade nimekonkursi võitjale Ene Piipuule, kes pakkus tulevase laeva nimeks Saarepiiga, kirjutab Oma Saar.

Teiste võidunimede pakkujad Ellen Põldma ja Sven Rosenstok eile kohale tulla ei saanud ning saavad võidetud kinkekaardid kätte hiljem.

Tõnis Rihvki sõnul ei ole veel kindel, mis nimega laev millisel liinil sõitma hakkab. «Saarepiiga on ilus nimi, sobib kõigi saarte vahet sõitma,» arvas ta.

Samas ei ole veel täitsa kindel, et konkursi võitnud nimed laevadele ka pannakse. Konkursinimed on üks võimalustest. Esimene laev valmib 2009. aasta oktoobris ning nimi, mille too uus laev saab, selgub 2009. aasta oktoobriks, kui toimub laeva vastuvõtutseremoonia.

Septembris välja kuulutatud konkursile, leidmaks nime kolmele uuele laevale, pakuti ühtekokku 1200 nime, mille vahel korraldati internetihääletus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles