Savisaar: lisaeelarve suurendab Tallinna eelarvet ühe protsendi võrra

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Priit Simson

Tallinna linnavalitsus saadab homme volikogu poole teele tänavuse teise lisaeelarve eelnõu.


Linnapea Edgar Savisaar rääkis Tallinna TV saates «TeleTallinn», et lisaeelarve suurendab pealinna tänavust eelarvet umbes ühe protsendi võrra. «See üks protsent on kuskil viis-kuus miljonit eurot. Aga ärge nüüd unustage seda korrutamast 15ga, kui me tahame selle saada harjumuspärastesse rahaühikutesse. Ja siis me avastame, et ega ta nii väike ei olegi,» lausus Savisaar.

Tallinna finantsdirektori Katrin Kendra sõnul on linna rahaline seis käesoleval aastal olnud väga hea. «See on täiesti ootuspärane ja tuleb tunnustada kogu linna organisatsiooni, et on suudetud nendel rasketel aastatel piisavalt kokku hoida, hakkama saada, oma tegevuse efektiivsust suurendada. Tänu sellele võibki hetkel öelda, et meie rahaline seis on hetkel täiesti ootuspärane ja rahuldav,» ütles Kendra.

Ta lisas, et lisaeelarves on nagu ikka põhirõhk tuluprognooside täpsustamisel ja vastavalt tegelikele vajadustele tehakse ka kuludes ja investeeringutes täpsustusi ja ümberpaigutusi. «Sel korral on suuresti tegemist just täpsustavate muudatustega, kuid täiendavat ressurssi on siiski ka eraldatud ja põhirõhk sai teede-tänavate korrashoiu ja ühistranspordi täiendavale rahastamisele. Lisaks on täiendavaid vahendeid ka kultuuri, spordi ja sotsiaalvaldkonnas. Ja mõned väiksemad eraldused veel,» rääkis finantsdirektor.

Täiendavate eralduste põhiliseks katteallikaks on laekumised tulumaksust, maamaksust, reklaamimaksust, dividendidest ja tänavate sulgemise maksust. Need tululiigid on laekunud oodatust paremini.

«Kui rääkida sellest, kuhu see raha läheb, siis kommunaalametile kindlasti, sest eks me ikka lakume veel neid möödunudtalviseid haavu. Sest tänavatelt lume koristamine, äravedamine ja ladustamine läks rasketel aegadel maksma poolteist miljonit krooni päevas. Edasi oli küsimus muidugi ühistranspordis, sest elektri hind on tõusnud, kütuse hind on tõusnud. Meil oli vaja hakata bussijuhtide ja teiste ühistranspordivahendite juhtide palkasid taastama. Kõik see nõudis täiendavat raha ja eks me püüamegi seda lisaeelarvega lahendada,» rääkis Savisaar.

Linnavalitsus võtab lisaeelarve eelnõu vastu sellenädalasel istungil. Seejärel peab selle kinnitama linnavolikogu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles