Tallinn koostas 5,4 miljoni euro suuruse lisaeelarve

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Linnavalitsus otsustas esitada linnavolikogule tänavuse teise lisaeelarve eelnõu, mis suurendab linnaeelarve kogumahtu 5,4 miljoni euro ehk 1,2 protsendi võrra.


«Teise positiivse lisaeelarvega suurenes linnaeelarve maht enam kui protsendi võrra. Tulud, millega seda kasvatati, olid põhiliselt tulumaks, reklaamimaks, maamaks ja tänavate sulgemise maks ning dividendid, kus tulud olid suuremad, kui me olime arvestanud,» rääkis linnapea Edgar Savisaar linnavalitsuse pressikonverentsil.

Uue lisaeelarvega saab lisaraha eelkõige kommunaalamet. «Eks eelmise aasta lumerikas talv tegi meid ettevaatlikuks ja me püüame sel aastal olla paremini ette valmistatud. Raha läks ka transpordiametile, sest elektri ja kütuse hinnatõus on teinud oma töö ja sundinud meid palju rohkem vahendeid kulutama,» lausus Savisaar.

«Tegemist on nagu ikka igal sügisel tavapärase lisaeelarvega, kus põhirõhk on linna asutustele võimaluse andmine oma tuluprognooside täpsustamiseks ja vajalike ümberpaigutuste tegemiseks nii kuludes kui investeeringutes. Nii et põhilise osa eelarvest moodustab just selline korrigeerimise pool. Aga tänu teatud tululiikide oodatust paremale laekumisele on võimalik ka teha täiendavaid eraldusi linna jaoks prioriteetsetesse valdkondadesse,» lisas linna finantsdirektor Katrin Kendra.

Lisaeelarve näeb ette raha ka palkade tõstmiseks nii ühissõidukite juhtidel kui ka muuseumide ja loomaaia töötajatel. Küsimusele lasteaedadele täiendava raha eraldamise kohta vastas Savisaar, et hiljuti lasteaedade remondiks eraldatud raha võeti linnavalitsuse reservfondist ning nüüd see reserv taastatakse. «Nii et selles mõttes said ka lasteaiad tõepoolest toetust,» ütles linnapea.

Savisaar pidas silmas 120 000 eurot, mis linn eraldas 12 lasteaia remonditöödeks pärast seda, kui Jaan Poska lasteaia fassaadilt kukkusid hoovile suured krohvitükid.

Linnavolikogu opositsioonilise Reformierakonna fraktsiooni esimees Õnne Pillak pidas Savisaare väiteid lasteaedade küllaldase rahastamise kohta küüniliseks. «Kõigepealt peame kahjuks rääkima linnavalitsuse linlase jaoks kaugetest prioriteetidest. Viimastel aastatel on lasteaedade investeeringud drastiliselt vähenenud, samas on linnavalitsuse propagandakulud jõudsalt kasvanud,» nentis Pillak.

Lisaeelarve vastuvõtmisel suureneb linna eelarve sissetulekute ja väljaminekute maht 5 407 540 euro võrra, mille tulemusena kujuneb Tallinna linna 2011. aasta eelarve täpsustatud mahuks 469 789 754 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles