Merevägi lõhkas Loksa sadama lähedalt leitud põhjamiini

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reservväelased suunduvad EML Ristnaga mereoperatsioonile.
Reservväelased suunduvad EML Ristnaga mereoperatsioonile. Foto: Kaitseväe peastaap

Mereväe reservõppekogunemisel leidis miinijahtija EML Sakala eile Hara lahest Loksa sadama vahetust lähedusest Teise maailmasõja aegse põhjamiini, mis lõhati samal päeval.

«Miinituukrid teisaldasid miini tema leiukohast, et vältida lõhkamisega kaasnevaid võimalikke kahjustusi sadama taristule,» rääkis mereväe operatiivkorrapidaja leitnant Marek Mardo kaitseväe peastaabi pressiesindaja sõnul.

Lõhkamine viidi läbi kolmapäeval kell 11.21.

Saksa päritolu TMB põhjamiini leiti Loksa sadama vahetus läheduses ja selle kahjutustamiseks kasutati miinihävitussüsteemi SeaFox.

Reservõppekogunemise pealäbiviija major Kõlli sõnul on taasloodud mereväe põhivõime miinitõrje ja see pole pelgalt NATO ees võetud kohustus, vaid selge väljund meie kõigi igapäevaellu.

«Tänu aastatepikkusele pühendumisele on laevateed ja merealad saanud kindalasti oluliselt ohutumaks meile kõigile. Üks näide sellest on ka käimasoleva reservõppekogunemise käigus leitud ja ohutukstehtud miin,» selgitas major Kõlli.

3. oktoobril väljaõppenädalaga alanud mereväe reservõppekogunemine jõudis esmaspäeval harjutuse faasi, milles osalevad mereväe laevad, kaadrikaitseväelased ja kõik õppekogunemisel osalevad reservväelased. Harjutuse raames imiteeritakse lahingutegevust Hara lahel ja selle rannikul. Mereväe reservõppekogunemine lõppeb reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles