Muinsuskaitse juht: mälestisi võiks väärtuspõhiselt liigitada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinsuskaitseameti peadirektor Kalev Uustalu.
Muinsuskaitseameti peadirektor Kalev Uustalu. Foto: Mihkel Maripuu

Muinsuskaitseameti peadirektori Kalev Uustalu hinnangul tuleks välja tuua, millised mälestised on riigi jaoks olulisemad ja millised vähemolulised.

Kalev Uustalu sõnul teevad teda Eestis muinsuskaitse all olevast 28 000st asjast ehitised, mida on umbes 5500 ja millest umbes 10 protsenti on avariilised, vahendas ERR Uudised ERRi raadiouudiseid.

Uustalu selgitas, et suur hulk ja enamik neist asjadest, mis Eestis täna kaitse all on, võeti kaitse alla juba enne seda, kui Eesti taasiseseisvus. Kui mälestiste nimekirja hakati uuendama ja kokku panema, siis valdavalt see hulk, mida peeti väärtuslikuks varem, peeti ka nüüd väärtuslikuks.

Praegu on tema sõnul tekkinud aga küsimus, kas me ei peaks oma mälestisi väärtuspõhiselt kategoriseerima, et oleks selge, milline on riigi jaoks olulisem mälestis ja milline vähem olulisem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles