Tuntud telesarjad kolivad ETV2 kanalisse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV2 kodulehekülje fragment.
ETV2 kodulehekülje fragment. Foto: http://etv2.err.ee/

Rahvusringhääling kolib mitmed seni põhikanalil olnud sarjad ümber ETV2, samasse kanalisse tehakse ka omaette venekeelsete saadete vöönd.

Alates 2. jaanuarist laieneb lastekanalina alustanud ETV2-e programm, tuues juurde saated venekeelsele elanikkonnale ning kvaliteetsed sarjad ja filmid, teatas rahvusringhääling.

Nädalalõpus on sel kanalil kavas kvaliteetsed draamasarjad, laupäeviti näeb senisest paremal kellaajal menufilmi ja Eesti filmiklassikat.

Esimesest kanalist kolitakse teise ümber mitmed briti telesarjad, näiteks «Allo, allo» hakkab nüüd eetrisse minema reede õhtuti. Jaanuarist läheb iga päev hilisõhtul eetrisse «Sopranode» viimane hooaeg. Veebruarist kuni kevadeni on samal ajal «Gilmore´i tüdrukute» neljas ja viies hooaeg.

ETV põhikanalil ja ETV2-s jätkavad «Hercule Poirot», «Jamie Oliver» ja «Lõvimees».

«Usun, et ETV2-e programmivalik laieneb veelgi 2009. aasta jooksul,» ütles Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse liige Hanno Tomberg.

ETV2-e kavasse paigutub ümber ka osa spordiülekannetest. «ETV2-s näitame ka Euroopa sisemeistrivõistlusi kergejõustikus ja jagame kahe kanali vahel murdmaasuusatamise, kahevõistluse ja suusahüpete maailmameistrivõistluste ülekanded Liberecist,» ütles Tomberg.

Tema sõnul peaks kanali kava iseloomustama märksõnad uus ja huvitav. «Meil on julgust proovida selles kanalis oma lennukamaid ideesid,» lisas ta.

Alates uuest aastast on ETV2 kanalil õhtuti eetris ühe tunni aja jooksul eetris hariduslikud ja keskkonnasaated.

Lastekava algab ETV2-s kell 17.55 ja kestab kuni 19.30-ni. Laupäeviti ja pühapäeviti algab lasteprogramm tund aega varem, seal on lastelavastused, -filmid ja animasarjad. «Saame kokku Tomi juures» jätkab uuel aastal ka ETV põhikanalil.

Venekeelsete saadete vöönd alustab iga päev kell 19.30 venekeelse «Aktuaalse kaameraga».

Esmaspäeviti on uudiste järel kell 20 eetris tunnine venekeelne uus diskussioonisaade «Vandekohus», mille saatejuhid on ajakirjanik Viktoria Ladõnskaja ja Vene teatri näitleja Ilja Nartov. Saates arutletakse päevakajalistel teemadel. Saate lõpus teevad diskussioonist kokkuvõtte tunnustatud vandekohtunikud.

ETV2 on digitaalne telekanal, mis levib tasuta maapealses digilevis. Kanali vaatamiseks on vajalik digiboks või digitüüneriga teler. ETV2 levib enamike kaablioperaatorite võrkudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles