Noorsotsid koguvad lasteaedadele pliiatseid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonistamas.
Joonistamas. Foto: Panther Media/Scanpix

Tänasest kuni detsembri alguseni saab enamikes linnades ja suuremates asulates näha noori, kes koguvad lasteaedadele pliiatseid, pabereid, liime värve jt joonistusvahendeid.

Kampaaniaga «Aita lapsel olla loov!» püütakse juhtida tähelepanu lasteaedade raskele olukorrale ning abistada neid puudu olevate vahenditega, teatasid Noored Sotsiaaldemokraadid.

«Teeme seda protestiks olukorra vastu, kus lasteaedade ülevalpidamine on lükatud kohalike omavalitsuste ja lapsevanemate õlule. Riik ei panusta lasteaedadesse mitte ühtegi senti ja nii sõltub lapse areng suuresti
vanemate rikkusest,» selgitas Noorte Sotsiaaldemokraatide president Lauri Läänemets.

Kampaania raames toimuvad konverentsid, etendused, kontserdid, töötoad. Vajalikke vahendeid kogutakse tänavatel, poodides ja ettevõtteid külastades.

Paljudes omavalitsustes organiseerivad lapsevanemad lasteaia remondi, mööbli ning vajaminevad tegevusvahendid. Mitmetes lasteaedades on ette nähtud
kõigest üks euro kuus lapse kohta õppetegevuseks vajaminevate vahendite soetamiseks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles