Hävitajalt lastud rakett lendas 80 kilomeetri kaugusele (19)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhuväe ülem, kolonel Riivo Valge ja kaitseväe peastaabi ülem, kindralmajor Martin Herem rääkisid pressikonverentsil raketi väljalaskmise tagamaadest.
Õhuväe ülem, kolonel Riivo Valge ja kaitseväe peastaabi ülem, kindralmajor Martin Herem rääkisid pressikonverentsil raketi väljalaskmise tagamaadest. Foto: Madis Sinivee

Tartumaal Pangodi kohal teisipäeval kell 15.44 Hispaania hävitajalt välja lennanud õhk-õhk tüüpi rakett jõudis lennata läbi kolme maakonna 80 kilomeetri kaugusele, enne kui Järvamaal Endla looduskaitseala lähedal Jõeküla kandis inimtühjas piirkonnas metsa kukkus.

Õhuvägi ei olnud eile õhtuks raketi täpset lennutrajektoori ja allakukkumise kohta avalikustanud, kuid arvestades selle väljalaskmise ja leidmise kohta, ületas ligi kümme kilogrammi lõhkeainet kandev relv Kärevere ja Puurmani vahelisel lõigul üle Tallinna–Tartu maantee, lendas üle Jõgevamaa ning kukkus alla inimasustuseta kohta Järvamaal Jõeküla lähedale.

Jõeküla lähedalt metsast leiti plahvatuse kraater, kuid pressikonverentsi ajaks polnud kaitseväelased sündmuskohalt raketi osi leidnud.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles