Õdede liit toetab õpetajaid palgatõusu soovis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate palgatõusu teemaline meeleavaldus Tallinnas.
Õpetajate palgatõusu teemaline meeleavaldus Tallinnas. Foto: Priit Simson

Eesti Õdede Liit toetab Eesti Haridustöötajate Liidu püüdlusi saavutada palgakokkulepe, mis väärtustaks töötajate vastutust ja panust.


«Haridustöötajate panust nagu ka õdede panust ühiskonda saab võrrelda vundamendi ladumisega. Kui vundament mureneb, on kogu hoone ohus. Haridustöötajad vajavad riigi poolt kindlust palgatõusu osas, sest praeguseks ei vasta õpetajate palk ei vastutusele ega inimväärikusele,» ütles Eesti Õdede Liidu juhatuse liige Gerli Usberg.

Eesti Õdede Liidu Tallinna piirkonna esindus osaleb homme kell 12 Toompeal toimuval avalikul koosolekul, et avaldada toetust haridustöötajate liidu püüdlustele.

Eesti Õdede Liit ootab 1. jaanuarist 2012 tervishoiuteenuste hindade ning õendustöötajate palkade ennistamist majanduslanguse eelsele tasemele. Selle eesmärgi nimel teevad õdede liidu esindajad praegu ettevalmistusi tervishoiuasutuste tasandil kollektiivlepingute sõlmimiseks.

Elanikele tervishoiuteenuse kättesaadavuse tagamiseks ning õdede töötasu nende panuse ja vastutusega vastavusse viimiseks toetab õdede liit tervishoiutöötajate järk-järgulist palgatõusu alates 2013. aastast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles