Tallinna virtuaalne avalik haldus pälvis kõrge rahvusvahelise tunnustuse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
M-parkimine.
M-parkimine. Foto: Joosep Martinson/Õhtuleht

Tallinnale omistatud Euroopa avaliku sektori auhinna «Euroopa avaliku halduse parimad praktikad ja innovaatilised lahendused» parima praktika sertifikaat näitab, et Tallinna virtuaalne avalik haldus on eeskujuks kogu Euroopale.


Tallinn pälvis nii kõrge tunnustuse oma avalike teenuste virtuaalkeskuse ja täisautomaatsete e-teenuste arendamise eest. «Kahtlemata on see suur tunnustus, mis näitab, et oleme avalike teenuste arendamisel Euroopas esirinnas. Tallinn võiks olla selles valdkonnas teistele omavalitsustele ja ka riigiasutustele eeskujuks. Samas tuleb tõdeda, et kõigi teenuste kättesaadavuse tagamiseks on veel palju ära teha,» ütles linnasekretär Toomas Sepp Raepressi vahendusel.

Aastal 2007 jõudis Tallinna linn IT ja kommunikatsiooni tehnoloogia valdkonna arengu arvestuses nii-öelda maailmaklassi, kui Ameerika Ühendriikides resideeriv Intelligentsete Kogukondade Foorum (Intelligent Community Forum - ICF) tunnistas esmakordselt Tallinna linna rohkem kui 300 kandidaadi hulgast maailma seitsme kõige intelligentsema kogukonna hulka kuuluvaks. Tallinn osutus seitsme intelligentsema kogukonna hulka valituks neli aastat järjest, seda vaatamata kandidaatide arvu iga-aastasele kasvamisele.

«Taasiseseisvumisest alates on Tallinna linn kui kogukond olnud sünnikoduks paljudele IT valdkonna innovaatilistele lahendustele,» ütles Sepp. «M-parkimise süsteem, ID-pilet ühistranspordis, e-Kool jt on ainult mõned lahendustest, mida täna tuntakse ja teatakse paljudes maailma riikides. Samas on sellel teel püsimiseks vaja teha järjekindlat mõtestatud tööd ja mitte jääda puhkama senistel loorberitel. Just suhtlemine teiste omasugustega üle terve maailma annab võimaluse uutest arengutest osa saada ja selle alusel oma tegevusi kavandada.»

Võistlust Euroopa avaliku sektori auhinnale (Europan Public Sector Award) korraldab Euroopa Avaliku Halduse Instituut (EIPA). Kolmandat korda toimunud võistlusele esitati kokku 274 auhinnataotlust, parima praktika sertifikaadi pälvisid 58 edukamat. Võitjad kuulutatakse välja ja auhinnad antakse pidulikult üle 15. novembril Hollandis, Maastrichti linna raekojas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles