Piirivalvurid lahkuvad Dirhami sadamast

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirhami sadam.
Dirhami sadam. Foto: Küllike Rooväli

Haapsalu kordoni teenistus korraldatakse ümber nii, et Dirhami sadam ei jää alates 1. detsembrist alaliselt piirivalvuritega mehitatuks, vaid seda teenindatakse väljakutsete alusel.

Lääne Prefektuuri piirivalvebüroo juht Margus Toomsalu sõnas, et Haapsalu kordoni teenistus korraldatakse ümber ja üks sellest tulenevaid olulisemaid muutusi on see, et Dirhami teenistuspaik ei jää alates 1. detsembrist alaliselt piirivalvuritega mehitatuks.

Otsuse taga seisavad faktid, et Dirhami teenistuspunkti koormatus merepääste juhtumite ja aluste vormistamisega on oluliselt langenud ja seal alaliselt inimesi hoida pole otstarbekas.

Samas jääb Dirhamisse alles rahvusvaheliseks liikluseks avatud piiripunkt, mille teenindamine toimub edaspidi väljakutsete alusel.

Toomsalu tõi välja, et sarnaselt piiriturvalisusega saab Dirhami piirkonnaga külgneval merealal reageerida ka edaspidi mobiilselt. Piirivalve jätkab oma tavapärast tööd ja inimeste ohutus selle tõttu ei kannata.

Büroo juhi sõnul on Dirhami ka avaliku korra suhtes turvaline paik ning, kuigi piirivalvuritel on samuti pädevus tegeleda muude maismaal ettetulevate õigusrikkumistega, siis on otstarbekam vabanev töötajaskond paigutada just sinna, kus seda on pigem puudu ehk siis probleemsemasse piirkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles