Tallinn saab teise lisaeelarve

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn võtab vastu teise lisaeelarve.
Tallinn võtab vastu teise lisaeelarve. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tallinna linnavolikogu kinnitab täna pärast kolmanda lugemise läbimist 2011. aasta teise positiivse lisaeelarve.

Linnaeelarve muutmise ja teise lisaeelarvega täpsustatakse oodatavaid tulusid ning tehakse ümberpaigutusi kulutustes, lähtudes vajadustest ja eelarve täitmisest. Lisaeelarve vastuvõtmisel suureneb Tallinna tänavuse eelarve kogumaht 5,4 miljoni euro ehk 1,2 protsendi võrra ning eelarve täpsustatud mahuks kujuneb ligi 470 miljonit eurot.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul on eelarve mahtu võimalik suurendada tänu täiendavatele tuludele – prognoositust suurematele tulumaksu, dividendide, maamaksu, reklaamimaksu ning teede ja tänavate sulgemise maksu laekumistele.

Täiendavalt eraldatakse lisaeelarvega vahendeid ühistranspordile, teede ja tänavate korrashoiuks ning hoolduseks, sotsiaaltoetuste maksmiseks, spordiprojektide toetusteks ning kultuuriasutuste tegevuskulude katteks.

«Ühistranspordi toimimise tagamiseks oli vajalik leida lisavahendeid elektri- ja kütusehinna tõusu katteks,» nentis Savisaar. «Samuti tõi möödunud lumerohke talv kaasa prognoositust suuremad kulud teede ja tänavate korrashoiuks.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles