Ministeerium tahab hambaarstide puuduvaid ravijuhendeid arutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimata hambad toovad kaasa ka muid terviseprobleeme.
Ravimata hambad toovad kaasa ka muid terviseprobleeme. Foto: Andriy Popov / panther Media / Scanix

Sotsiaalministeerium tegi Eesti Hambaarstide Liidule ettepaneku kohtumiseks septembri lõpus, et arutada hambaarstide puuduvate ravijuhendite ja kvaliteediindikaatorite küsimusi.

Sotsiaalministeerium soovib liidult teada, mis teemal peab liit ravijuhendeid vajalikuks koostada, kuna ravijuhendite nõukoja liikmena saab ministeerium teha vastavad ettepanekud ravijuhendite koostamise algatamiseks. Puuduvate juhendite küsimus kerkis ajakirjanduses üles juuni alguses.

Ministeerium kirjutas kolmapäeval, et tõenduspõhised ja kohalike oludega arvestavad hambaraviteenuse indikaatorid aitavad läbipaistvalt hinnata kvaliteedi heaks tehtavate tegevuste asjakohasust ja tulemust.

Kvaliteediindikaatorid annavad väärtuslikku teavet süsteemi arenguvajaduste kohta ka üldisemalt. Seetõttu peab ministeerium oluliseks need hambaarstide liiduga kokku leppida ja ootab ettepanekuid hambaravi kvaliteediindikaatorite osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles