Mikseri kinnitusel jääb Eesti toetama Euroopas liberaalseid jõude (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Sven Mikser.
Välisminister Sven Mikser. Foto: ALIK KEPLICZ / AP / Scanpix

Kui Euroopas tekiks kaks riikide leeri, millest ühes oleksid liberaalseid väärtusi hoidvad ning teises neile vastanduvad riigid, siis valiks Eesti kindlasti esimese poole, kinnitas välisminister Sven Mikser.

«Kui me näeme Euroopas valikut liberaalse ja illilberaalse vahel, siis kindlasti ei ole meil oma väärtustele tuginedes väga keeruline selles valikus poolt valida,» ütles Mikser esmaspäeval rahvusringhäälingu raadiokanalis R2 esinedes. «Kui me räägime liberaalsest demokraatiast, siis absoluutselt – see on ju ka üks põhjusi miks me üleüldse oleme pääsenud kõigisse nendesse väärtuspõhistesse organisatsioonidesse, mille liikmed me täna oleme,» lisas välisminister.

Euroopa Liidus on pead tõstmas poliitilised jõud, mis soovivad taganeda senisest liberaalsest poliitikast ning on seadnud kahtluse alla mitmed senised õigusriigi väärtused.

Peamiselt nimetatakse sellistena Ungari ja Poola praegusi valitsusi, kuid populistlikke lahendusi kaldub toetama ka Itaalia uus valitsus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles