ITLi ettepanek riigikogule: tõske esmalt reaalainete õpetajate palku (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matemaatika tund.
Matemaatika tund. Foto: Artem Zhitenev / RIA Novosti / Scanpix

Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL) kutsub riigikogu tegutsema selle nimel, et reaalainete õpetajate palku oleks võimalik tõsta kiiremini kui teiste õpetajate töötasusid.

Kuna reaalainetes tugevaid inimesi värbavad erasektori ettevõtted, mis suudavad maksta kõrgemat palka kui koolides, tegi ITL ettepaneku, et riigikogu otsiks võimalusi 2019. aasta riigieelarve menetluse käigus reaalainete ja tehnoloogiat rakendavate õpetajate palkade kiiremaks tõstmiseks. 

«Hindame kõrgelt kõigi õpetajate panust ja anname endale aru, et selline õpetajate palkade eristamine võib tunduda ebaõiglane, kuid tööjõudu tuleb arendada reaalsest turuvajadusest lähtuvalt,» ütles ITL-i president Ivo Suursoo.

«Ilma reaalainete õpetajatest superstaarideta ei suuda me tuua tuleviku tööjõuturule noori, kes tehnoloogia rakendamisega tõstavad ettevõtetes tootlikust. Ilma tootlikkust tõstmata oleme ostujõu lõksus samal tasemel, kus me viimased 10 aastat oleme olnud – palgad suurenevad, aga ostujõud ELi keskmise suhtes oluliselt mitte,» lisas Suursoo.

Eesti IT-sektor on korduvalt esile toonud muret, et riigis on juba praegu puudu 7000 info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) oskustega spetsialisti läbi kõigi majandusharude. 

«Kõrgema lisandväärtusega majandus ja tulemuslikum ühiskond nõuab tehnoloogia rakendamisvõimekusega põlvkonda igal elualal, mitte üksnes inseneeria ja IKT vallas,» ütles Suursoo ning lisas, et tehnoloogiaoskused peavad saama iga taseme ja valdkonna hariduse orgaaniliseks osaks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles