Urmas Tooming: tunnel valitutele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik


Septembri lõpus avas Tallinna linnapea Edgar Savisaar suure pidulikkusega Lasnamäel Tondiraba jalakäijate tunneli. Rõõmu oli laialt – viimaks ometi said inimesed otse Laagna tee alt läbi, ühest kaubanduskeskusest teise. Kuid lust sai kiiresti otsa. Nimelt selgus peagi, et projekteerijad on veidi puusse pannud ning mööda kaldteed pääsevad üles-alla vaid valitud lapsevanemad, kes on osanud osta sobiva ehk suhteliselt kitsa lapsevankri.

Veel suurem pettumus tabas aga ratastooliinimesi, kelle rõõmuks on küll nüüdseks tunneli mõlemasse (algul ainult ühte!) otsa paika pandud invaliftid, kuid siiani seisavad need raudvõre ja tugeva tabaluku taga. See tähendab, et liikumispuudega inimestel pole tunnelisse asja. Seda tõsiasja kinnitas ka Postimehe tehtud katse. Suurelt on tunneli seinale kinnitatud infotahvel telefoninumbriga, kuhu helistades saab kohale kutsuda turvamehe, kes lahkelt invalifti lukust lahti keerab. Postimehel see küll ebaõnnestus, sest tahvlil kirjas olnud telefoninumbril keegi lihtsalt ei vastanud.

Lasnamäe linnaosaametnikud on siiski optimistlikud. Nimelt peaks varsti kõik asjast huvitatud ratastoolis liikuvad inimesed saama endale invalifti isikliku võtme ning sõitku nad siis üles-alla nii palju, kui soovivad. Millal see juhtub, ei oska praegu veel keegi öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles